Top

Güven, Esastır

Doktor ve hasta arasında kurulması gereken sağlıklı ve sağlam iletişim; tedavinin başarılı olması, hastanın kendini güvende ve rahat hissetmesi için ilk kuraldır.

Doktorunuzun sizi güvende hissettirmesi; kendisinin bilgi birikimine, deneyimine, sağlam ahlaki değerlerine bağlıdır.

Doç. Dr. Ali Durmuş

Şimdi numaranızı bırakın ve sizi arayalım!

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Transit Bipartisyon Hakkında

Şeker ameliyatı olarak da bilinen Transit Bipartisyon operasyonunda; tüp mide işlemi sonrası ince bağırsağın son kısmı mide ile birleştirilerek ikinci bir yol oluşturulur. Bu sayede ince bağırsakların tümünden besin geçişi sağlanmış olur. Tüp mide işlemi ile mide kubbesinden salgılanan açlık hissi oluşturan hormon salgılayan kısım devre dışı bırakılır. İnce bağırsağın son kısmından salgılanan iyi hormonların yiyeceklerle mide çıkışında karşılaşmasını sağlayarak hem doyma hissi sağlanır hem de kan şekeri düzenlenmiş olur.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Önce tüp mide operasyonu yapılır. Ardından ince bağırsağın kalın bağırsakla birleşim yerinden 100 cm, ardından buna ek olarak 150 cm daha sayılarak ince bağırsak 250. cm’den kesilir. Kesilen alt uç oluşturulan tüp mide ile birleştirilir ve üst uç daha önce işaretlenen 100. cm ile birleştirilir. Bu operasyon, kan şekerini tüm standart tedavilere rağmen düzenleyemeyen Tip 2 Diyabet hastaları ve insülin direnci gelişmiş obezite hastalarına uygulanır.

Ameliyat Sonrası

Hastanın ameliyat öncesi yatışı ile birlikte toplam 5-7 gün boyunca hastanede kalınır. Ameliyatı takip eden ikinci haftadan itibaren günlük yaşama dönülebilir. Transit bipartisyonda emilim bozukluğu olmadığından ameliyat sonrası dönemde hastaların % 95’inin takviyeye ihtiyacı kalmaz. Cerrahın önereceği beslenme programına uymak gerekmektedir.